Saunatar Elite 72 infrapunasaunan kokeilumahdollisuus Mäntässä

Aila Kentala

Saunattaren pitkäaikainen asiakas ja yhteistyökumppani Aila Kentala avaa kotinsa ovet kaikille Saunattaren infrapunasanoista kiinnostuneille. Voit sopia Ailan kanssa tapaamisesta päästä kokeilemaan Saunattaren uusinta Elite 72 -mallia hänen kotonaan Mäntässä.

Yhteydenotot voi tehdä suoraan Ailalle puhelimella 045 670 1629 tai sähköpostilla info@kotispa.fi

Saat Ailalta suunnitteluapua tilankäyttöön ja sopivan mallin valintaa. Aila tarjoaa yhteistyössä Saunattaren kanssa parhaan ratkaisun kotiisi, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

Aila Kentala on työskennellyt ammattilaisena markkinoinnissa ja tehnyt työuraa mm. ruoan sekä keittiö- ja kodin toiminnallisten tilojen suunnittelussa. Ailan harrastustausta on monipuolinen ja pitää sisällään kaikkea squashista tiffany-lasitöihin. Infrapunasaunomisesta Ailalla on jo yli kymmenen vuoden kokemus.

  • Alun perin hankin kivunlievitykseen, kolmen hengen kuivan tilan infrasaunan yli kymmenen vuotta sitten. Koska se vei paljon tilaa, lisäsin infratoiminnon kiuassaunaan. Infrassa saunominen oli ainoa saunamuoto, jota minä ja mieheni käytimme lähes joka päivä, vaikka meillä oli lisäksi sähkökiuas- ja höyry- sekä rantasauna, Aila kertoo.

 

  • Koska muuton takia jouduin olemaan ilman infraa, kipu pääsi pahemmaksi ja jouduin käyttämään ylimääristä kipulääkettä laastarihoidon lisäksi. Olen todennut infrapunasaunan helpottavan särkyä. Jopa voimakas särkylääke on niinä päivinä jäänyt pois. Toivottavasti jatkossakin. Siellä voi myös rauhassa rentoutua – saa omaa aikaa päivittäin, tai yhdessä miehen kanssa saunoessa vaihtaa ajatuksia. Jokaisen meistä pitäisi päivittäin rentoutua vähintään 30 minuutin ajan. Tämä on minun keinoni omaan hyvinvointiin.

 

  • Koko on Saunatar Elite-infrapuna- ja höyrysaunoissa ominaisuus, mikä asettaa uudet standardit tehokkaalle tilankäytölle. Kun pieneen tilaan saa sovitettua kaksi saunatoimintoa sekä suihkun, on muilla keinoin vaikeaa pistää paremmaksi. Suihkukaapin yksi merkittämistä eduista tavalliseen suihkuun verrattuna on se, että vesi pysyy rajatulla alueella eikä kastele koko kylpyhuonetta.

 

  • Sain 1,4 neliötä monta toimintoa sisältävän Elite 72 infrapunasaunan ja höyrysaunan. Ennen oli erilliset tilat kullekin toiminnolle, kuten infrapunasauna 3,6 neliötä, höyrysauna 1,6 neliötä sekä suihku 1,6 neliötä, mikä on yhteensä jo 6,8 neliötä. Sillä on tilankäytössä merkitys, ja lisäksi Elite nostaa kylpyhuoneen arvoa - on luxusta arjessa, Aila summaa.
   Energiankulutus ja -tehokkuus on monen mielessä, kun ollaan hankkimassa saunaa. Infrapunasauna vie tässä mielessä helposti voiton perinteisitä kiuassaunoista, joissa virrankulutus on moninkertainen.

 

  • Sähkön kulutus on pieni vain 1800 W, eli 30 min saunominen maksaa noin 6 senttiä kerta. Infrapunasaunassa voi saunoa noin kuusi kertaa samalla hinnalla kuin sähkösaunassa, Aila laskee. Koska Elite 72:n saa nopeasti lämpimäksi, on sinne miellyttävä mennä ja suihkunkin voi ottaa samassa lämpimässä tilassa.
   Kylpyhuoneremonttia tehdessä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kaapin paikkaa katsoessa on itse saunan koon mittojen lisäksi otettava huomioon, että huollettavuus ja puhtaana pitäminen on mahdollista. Näiden teknisten seikkojen lisäksi tietysti design ja käytettävyys määrittelevät lopulta onnistuneen kokonaisuuden.

 

  • Koska kylpyhuoneeseemme oli tulossa täysremontti, piirsin kylpyhuoneeseemme tilan Elite 72 mallille. Otin yhteyttä Saunattareen ja sieltä saimme hyvät ohjeet, mihin kohtaan pitää laittaa sähköpistoke ja viemäri, jotta myöhemmät huoltotoimet on helppo hoitaa. Kaakelin väriksi valitsimme valkoiset seiniin ja mustat lattiaan, koska Elite 72 -mallin pääväri on musta.
   Tilasimme asennuksen suoraan Saunattarelta. Asennuspäivää jouduttiin siirtämään, sillä lattiavalun kuivumisaikaa piti varata lisää aikaa. Siirtäminen sujui kuitenkin vaivattomasti ja Saunatar piti Eliten varastossa sen aikaa. Asennus sujui hyvin, ja jo samana päivänä pääsimme saunomaan.
   Infrapunasaunan lisäksi myös muut Saunatar Eliten ominaisuudet on syytä mainita. Höyrysauna, sadesuihkutoiminto, värivalo ja radio tuovat kaikki ripauksen ylellisyyttä kylpyhuoneeseen.

 

  • Hyvin kiinnostavaa minulle on nyt jatkossa kokeilla värien vaikutusta. Sininen rauhoittaa mielen, tyynnyttää hermot, punainen antaa voimaa jne. Näiden vaikutuksia haluan alkaa kokeilla. Pitääpä väsyneenä mennä infrasaunaan jossa esim. punainen väri!

 

  • Infrasaunomisen jälkeen otamme n. 5-10 min höyryä joka toinen kerta nyt, kun se on samassa tilassa helposti otettavissa ja toimintoa on nopeaa ja vaivatonta vaihtaa. On sanottu höyryn irrottavan limaa ja sen mukana ehkä poistavan epäpuhtauksia. Koska sairastan keuhkoahtaumatautia, ajattelen, ettei höyry ole ainakaan pahaksi. Helpottaako se tulevaisuudessa tautiani, jää nähtäväksi. Höyryä Eliten suuttimesta tulee juuri sopivasti. Hyvä etu on, että käytön jälkeen höyrynkehittimestä poistuu vesi automaattisesti, joten kehitin pysynee toimintakunnossa. Käytössäni aiemmin erilliseen hyörysaunaan asennettu kotimainen höyrynkehitin ei antanut riittävästi höyryä eikä tyhjentänyt kehitintä, jolloin seisonut vesi aiheutti toimintahäiriöitä.
   Ailan ja Saunattaren yhteistyö on jatkunut jo vuosia ja jatkuu tulevaisuudessakin. Yhteistyön avulla vielä verrattain tuntemattoman infrapunasaunomisen ominaisuuksista ja hyödyistä pääsee kertomaan laajemmalla joukolle ihmisiä.

 

 • Saunatar on luotettava kumppani. Siitä minulla on 6 vuoden kokemus. Palvelu on nopeaa ja sujuvaa. Tarvittaessa heiltä saa nopeasti varaosia esim. tiivisteitä, joita joskus pitää uusia. Saunatar tekee sen minkä lupaa.
tech
Maksutavat