Usein kysytyt kysymykset

Mitä on infrapunalämpö?

Auringosta maan ilmakehään saapuvasta säteilystä yli puolet on infrapunasäteilyä. (Wikipedia) Infrapunasäteilyn aallonpituus on muun muassa näkyvää valoa ja UV-säteilyä suurempi. Infrapunasaunassa hyödynnetään nimenomaan pitkäaaltoista infrapunasäteilyä, joka lämmittää kudoksia jopa 5 cm:n syvyydeltä saaden aikaan muun muassa aineenvaihdunnan vilkastumista. Infrapunasaunassa hyödynnetään auringon tuottaman infrapunalämmön positiivisia vaikutuksia elimistölle ilman esimerkiksi UV-säteilyn haittoja.

Mikä on tuotteiden toimitusaika?

Infrapunasaunojen ja infrapuna-höyrykaappien keskimääräinen toimitusaika on 1-3 työpäivää. Toimitusaika on ilmoitettu tuotekohtaisesti tilauspainikkeen vieressä. Pyrimme aina mahdollisimman lyhyeen toimitusaikaan, sillä asiakastyytyväisyys on meille ensiarvoisen tärkeää.

Paljonko toimituskulut ovat?

Toimituskulut kotipihaan ovat infrapunasaunoille sekä infrapuna-höyrykaapeille 109-119 euroa. Voit tarkistaa kotipihaan-toimituksen hinnan lisäämällä sen tuotteen tilaukseen. Kotipihaan toimitukseen ei sisälly kotiin sisällekantoa. Nouto varastolta on ilmainen.

Kuinka voin maksaa ostokseni?

Voit maksaa ostoksesi kaikkien yleisimpien pankkien verkkomaksutunnuksilla ja yleisimmillä luottokorteilla sekä ennakkomaksulla tilisiirtona (maksutiedot lähetetään sähköpostiin). Resurs Bank Rahoitus (osamaksu) on 12 kk kuluton ja koroton kun haet luottopäätöksen sivustomme ohjeen mukaisesti. Luottoriskien välttämiseksi ja hintojen pitämiseksi kilpailukykyisinä lähetämme tuotteet vasta, kun olemme ensin saaneet maksun tilauksesta.

Onko tuotteilla palautusoikeus?

Kaikilla Saunatar.fi-verkkokaupasta ostetuilla tuotteilla on vähintään 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus, jos tuotteet ovat käyttämättömiä ja myyntikuntoisia. Jos tuotteella on tyytyväisyystakuu, voi tuotteen palauttaa tyytyväisyystakuun aikana ilmaiseksi mistä syystä tahansa käytettynäkin ja saada rahansa takaisin. Tuotteen tulee kuitenkin olla ehjä ja oikein käytetty.

Minkä kokoisissa pakkauksissa tuotteet tulevat?

Kasattavat infrapunasaunat ja infrapuna-höyrykaapit tulevat 2-4 pehmustetussa kuljetuslaatikossa lukuunottamatta Simppeli-malleja, joissa laatikoita on vain kaksi. Laatikoiden yhteispaino on noin 110 kg - 220 kg. Pisimmät laatikot ovat pisimmältä sivultaan mallista riippuen noin 200 cm - 220 cm. 

Onko tuote helppo asentaa?

Pääsääntö asennuksen suhteen on, että kuivaan tilaan tarkoitettujen Simppeli-infrapunasaunojen asentaminen on kohtuullisen helppoa. Näiden asennuksen voi tehdä asiakas itse. Elite infrapuna-höyrysaunojen kohdalla kyse on suihkukaapeista, joiden asentaminen on työläämpää. Kokeneen asentajan kannattaa varata asennukseen vähintään työpäivä ja kokemattoman pari. Elite-suihkukaapin asennuksen tilaaminen ammattilaiselta on suositeltavaa, joskin käsistään kätevä asiakas voi tehdä sen myös itse. Jos infrapunasaunan tai suihkukaapin liitäntöjä varten joudutaan tekemään sähkö- tai putkitöitä, ne on aina teetettävä luvat omaavalla ammattilaisella.

Mitä liitäntöjä asennus vaatii?

Kasattavien infrapunasaunojen asennus vaatii vain sähköliitännän: töpseli kiinnitetään pistorasiaan. Infrapuna-höyrykaapin asennus vaatii kolme liitäntää: sähkö- (töpseli pistorasiaan), vesi- (suihkusekoittajan tilalle kylmä- ja kuumavesiliitäntä) ja viemäriliitännän (pohjan alla oleva laskuputki lattiakaivoon).

Kuinka huollan tuotteita?

Tuote kannattaa pitää puhtaana säännöllisesti pyyhkimällä epäpuhtaudet vedellä sekä lasille ja puulle ystävällisellä pesuaineella. Halutessasi voit käsitellä tuotteen esimerkiksi käyttämällä saunasuojaa. Suosittelemme infrapunasaunoissa käytettäväksi laudeliinaa. Lauteet ovat irrotettavissa, joten ne voidaan pestä erikseen.

Vaatiiko asennus rakennuslupaa?

Kasattavan infrapunasaunan ja infrapuna-höyrykaapin asentaminen ei vaadi rakennuslupaa eikä muutakaan lupaa. Infrapunasauna on ulkoinen sähköllä käyvä laite, kuten esimerkiksi tietokone tai pölynimuri. Infrapuna-höyrykaappi on myös ulkoinen rakennelma kuten esimerkiksi pesukone. Koska kiinteisiin rakennelmiin ei kajota, saa infrapuna-höyrykaapin asentaa kylpyhuoneeseen vapaasti. Suosittelemme, että isännöitsijälle ja taloyhtiölle tehdään kuitenkin ilmoitus suihkukaapin asentamisesta.

Millaiseen tilaan tuote voidaan asentaa?

Kasattava infrapunasauna voidaan asentaa mihin tahansa kuivaan sisätilaan. Kuivaksi tilaksi luetaan myös kylpyhuone, kunhan infrapunasauna ei altistu suoralle vesikosketukselle. Pelkkä vesihöyry ei haittaa. Infrapuna-höyrykaappi asennetaan vesieristettyyn viemäröityyn tilaan suihkusekoittajan tilalle. 

tech
Maksutavat