Tietoa infrapunasaunoista

Infrapunasaunoja on joitakin vuosia sitten alettu käyttää muun muassa kylpylöissä, kuntosaleilla ja hoitolaitoksissa. Miellyttävistä käyttökokemuksista innostuneina suomalaiset ovat alkaneet hankkia infrapunasaunoja myös omiin koteihinsa. Yksinkertaisesti sanottuna ihmisille on tullut infrapunasaunomisen jälkeen vireä ja hyvä olo. Positiivisten käyttökokemusten lisäksi ihmisiä ovat rohkaisseet kätevä asentaminen, verrattain edullinen hankintakustannus, energiataloudellisuus ja terveyttä edistävät vaikutukset. Moni on kokenut, että vaivat ovat helpottaneet.

Infrapunasaunan terveyttä edistävät vaikutukset pohjautuvat pitkälti infrapunalämmön syvältä kehoa lämmittävään vaikutukseen. Infrapunalämpö käsitteenä tarkoittaa syvälämpöä, joka on aallonpituudeltaan vastaavaa, jota esiintyy auringon lämpösäteilyssä. Myös kehomme tuottaa vastaavaa lämpöä esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeen. Keskimäärin kylmässä ja pimeässä Suomessakin on nyt siis mahdollista nauttia ympärivuotisesti aurinkoenergian tuomista eduista keholle ilman sen haittavaikutuksia. Infrapunalämpö on nimittäin täysin eri asia, kuin haitalliset UV-säteet eikä se sisällä niitä lainkaan.

Infrapunasaunassa saunominen lisää kudosten toimintaa, tehostaa verenkiertoa ja parantaa elimistön toimintoja. Infrapunasauna lievittää kipua sekä nopeuttaa vammojen paranemista ja niistä palautumista lisäämällä kudosten verenkiertoa. Infrapunasauna on perinteiseen saunaan verrattuna vähemmän sydäntä rasittava, mikä vaikuttaa edullisesti kohonneeseen tai matalaan verenpaineeseen. Se edesauttaa myös ihosairauksien kuten psoriasiksen paranemista.

Kohonnut aineenvaihdunnan taso infrapunasaunassa polttaa kaloreita kun keho hikoilee. Tämä edistää rasvan palamista, lisää ja vahvistaa sydämen kuntoa, auttaa poistamaan selluliittia ja lisää ihon kimmoisuutta. 30 minuuttia infrapunasaunassa polttaa saman verran kaloreita kuin 10 kilometrin juoksu. Syvälämpösäteet menevät kehoon 4-5 cm syvyyteen. Sydämen lyöntitiheys kohoaa ja verenkierto vilkastuu. Keho viilentää itseään tuottamalla hikeä ja sydän pumppaa verta nopeammin. Verrattuna tavalliseen saunaan infrapunalämpö tuottaa 2 - 3 kertaa enemmän hikeä. Vaikka hikoillen menetetty neste voidaan korvata veden juonnilla, kaloreita ei korvata.

Asiantuntijat uskovat, että syvälämpösäteily vie tehokkaasti myrkkyjä ja kuona-aineita kehosta hikoilun kautta sekä poistamalla rasvaa, jota tarvitaan myrkkyjen laimentamiseen. Erityisesti ikääntyneille ja sairaille henkilöille, on hyvin tärkeää saada aikaan liikuntaa vastaava vaikutus, koska sitä vastaavaa hikoilua ei synny muuten. Helpoiten tämä tapahtuu käyttämällä päivittäin infrapunasaunaa. Vastaavasti hyväkuntoisille liikkujille infrapunasaunomisen on todettu toimivan hyvänä palauttajana suorituksesta.

Infrapunasaunan hyödyt
-On taloudellinen
-Kuluttaa kaloreita
-Parantaa aineenvaihduntaa
-Auttaa lihasten palautumista urheilusuorituksen jälkeen
-Puhdistaa ja kaunistaa ihoa
-Tehostaa verenkiertoa
-Helpottaa lihas- ja nivelkipuja
-Vähentää flunssan oireita
-Vähentää selluliittia
-Lämmittää käsiä ja jalkoja (varsinkin ihmisillä joilla huono ääreisverenkierto)
-Parantaa lihasten hapenottokykyä

Infrapunasaunoista, infrapunasaunomisesta ja infrapunalämmöstä on saatavilla lisätietoa muualta netistä.

tech
Maksutavat